Voorjaarszon

Het is heerlijk voorjaar de winter periode kunnen we afsluiten!

Er is een belangrijke mededeling voor jullie. Die ik graag wil delen. Zie hier dit standpunt!
Het standpunt komt van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV)

Hun belangrijkste boodschap is: Geniet van de zon, maar met mate. Laat je niet verbranden en let op bij (beroepsmatige) chronische blootstelling. Vergeet niet dat de mens met een blanke huid niet bestand is tegen veel zonlicht. Mensen met een zeer donkere huidtype in Nederland hoeven zich bijna nooit te beschermen tegen de zon. Zonbescherming houdt in: zo nodig, kleding en petjes dragen en correct gebruik van zonnebrandcrèmes.

Do’s en don’ts.

  • Voor mensen met een licht huidtype, vooral voor kinderen, is het raadzaam zonbescherming toe te passen bij de eerste zonnige dagen van het jaar.
  • De voorjaarszon kan net zo schadelijk zijn als de zomerzon. Misschien nog schadelijker, want door de lagere temperaturen is men minder bedacht op verbranding.
  • Denk bijvoorbeeld aan mensen met een bleke winterhuid, daar is oppassen geblazen. Bijvoorbeeld met een sportdag en men uren in de zon zit. Of door een verkeerde weersvoorspelling. Wandelen. fietsen, terrasje pakken. Allemaal factoren die invloed hebben op je huid.

Welke crèmes zijn aanbevolen voor mijn huidtype?

Let op, een goed advies van crèmes met Sun factor die bij je huid past. Om narigheid te voorkomen zoals verbranding is van belang! En de gevolgen daarvan. Denk daarbij aan huidkanker of met huidkanker in de voor geschiedenis.

Neem contact, telefonisch maak een afspraak, of schrijf een email ik kan u daarmee helpen en adviseren.
Want buiten zijn en genieten in de zon is goed voor je!